DryHydroponics

Dry Hydroponics is geschikt voor korte-cyclus gewassen, zoals sla, kruiden en bloemen. In teeltvijvers gevuld met voedingsrijk water, groeien de gewassen in kweekhouders die op drijvers zijn geplaatst. Dit gepatenteerde ontwerp stelt de gewassen in staat om altijd voldoende water, licht, voedingsstoffen, CO2 en zuurstof te verkrijgen. De gewassen groeien op een natuurlijke manier zonder noodzakelijke menselijke ingreep.

Het teelt systeem Dry Hydroponics onderscheidt het bovengrondse deel van de oogst van het ondergrondse deel. Het ontwerp biedt een luchtige en lichte omgeving voor het bovengrondse deel, een ideaal microklimaat voor de ontwikkeling van sterke en gezonde bladeren. Aan het ondergrondse deel van de plant zijn altijd ruime hoeveelheden water en zuurstof beschikbaar.

Daarnaast heeft het isolerende effect van de trays en de ruime hoeveelheid beschikbaar water niet alleen een optimaal teeltklimaat, het maakt Dry Hydroponics ook tot een bijzonder betrouwbaar teeltsysteem.

Dry Hydroponics is een manier om alle mogelijke soorten sla te kweken, inclusief traditionele en moderne soorten. Door het innovatieve ontwerp krijgen de gewassen voortdurend voldoende voeding en geoxygeneerd water, wat de smaak en de gezondheid van de gewassen verbeterd. Het ontwerp creëert ook een microklimaat rond de bladeren dat gunstig is voor de groei. Dit zorgt ervoor dat de gewassen stabiele en voordelige omstandigheden hebben tijdens de teelt. Het ontwerp houdt ook de bladeren droog en zorgt ervoor dat de onderste bladeren van de oogst fris en groen blijven. Dit resulteert in mooie, natuurlijk ontwikkelde gewassen met een lange houdbaarheid en een schone omgeving zonder zand, grond en onkruid. De planten zijn klaar om te eten zodra ze geoogst zijn.

Het kweken van gewassen met droge hydrocultuur levert een enorme winst op in productievolume en kostenvermindering. Dit komt door de efficiënte benutting van productieruimte, mechanisering en vereenvoudiging van arbeid. Het kweken met droge hydrocultuur is gemakkelijk en betrouwbaar. De terugverdientijd van de droge hydrocultuur-installatie wordt geschat op twee tot vijf jaar. Dry Hydroponics is een gesloten teelt systeem. Dit betekent dat water dat aan het systeem wordt toegevoegd alleen door de gewassen wordt gebruikt, Datzelfde geldt voor kunstmest. Omdat er geen kunstmest in de grond sijpelt, gaat er niets verloren. Dit dient zowel als kostenbesparing als voordeel voor het milieu. Met andere teeltpraktijken sijpelt overbodige kunstmest in de grond, komt in contact met grondwater en beïnvloedt het ecosysteem negatief. Dankzij het gesloten droge hydroponische systeem is dit verleden tijd. De intensieve productie zorgt ervoor dat alle beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Bovendien is vruchtbare grond niet langer vereist, omdat het droge hydroponische systeem overal kan worden toegepast

HETO Agrotechnics levert machines voor het teelt systeem van Dry Hydroponics. Een van de geleverde machines is een machine om perfecte grondkluiten te maken voor de trays. Deze machine zorgt ervoor dat de grondkluiten voldoen aan de specifieke eisen van het teelt systeem Een andere geleverde machine is een traystapelaar. Deze machine is ontworpen om trays te stapelen en ontstapelen. Dit maakt het proces van het vullen en leegmaken van de teeltvijvers eenvoudiger en sneller.

Tenslotte levert HETO ook een trommelzaaimachine. Deze machine is speciaal ontworpen om zaadjes in de grondkluiten te planten. Dit zorgt voor een efficiënt en nauwkeurig zaai proces, wat leidt tot een hogere opbrengst. In samenwerking met het Dry Hydroponics teelt systeem, zorgen deze machines voor een efficiënte en effectieve teelt van korte-cyclus gewassen, zoals sla, kruiden en bloemen. Het gepatenteerde ontwerp van het teelt systeem biedt de gewassen optimale groeiomstandigheden en een hoge kwaliteit van de oogst.